Hoe je van je game hobby een carrière kunt maken

Veel mensen genieten van het spelen van videogames als hobby. Voor sommigen is het een manier om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Anderen zien het als een kans om te socializen en te concurreren met vrienden. Maar wat als je liefde voor gamen zou kunnen worden omgezet in een carrière? 

Vier manieren om van een liefde voor gamen een carrière te maken

1. Begin met het vinden van het juiste spel. Niet alle spellen zijn hetzelfde als het gaat om professioneel spelen. Sommige games vereisen meer vaardigheid dan andere, en sommige hebben gewoon geen competitieve scène. Doe je onderzoek en zorg ervoor dat je redelijk goed bent in het spel dat je kiest voordat je pro wordt.
2. Zoek een gerenommeerde organisatie om lid te worden als gamer als je de zaken serieus wilt nemen als professionele gamer. Deze organisaties zullen helpen met training, wedstrijdmogelijkheden en zelfs sponsoring!
3. Een goede game pc is de beste start voor een carrière, je kunt je eigen game pc samenstellen zelfs.

Hoe te beginnen in de branche

Videogamen heeft een lange weg afgelegd sinds het begin als tijdverdrijf voor verveelde tieners en dertigers die in de kelder wonen. Met de opkomst van livestreamingdiensten zoals Twitch en YouTube Gaming is professioneel gamen een levensvatbare carrièremogelijkheid geworden voor getalenteerde individuen met de drive om te slagen. Als je erover nadenkt om de sprong van amateur naar professional te maken, zijn hier een paar dingen die je moet weten:

De verschillende soorten banen die beschikbaar zijn

Met de opkomst van esports en professionele gaming zijn er nu verschillende soorten banen beschikbaar voor mensen die de branche willen betreden. Het meest voorkomende type baan is dat van een professionele gamer, die meedoet aan toernooien en competities voor prijzengeld. Er zijn echter ook rollen beschikbaar in commentatoren, organisatoren van evenementen en game-ontwikkelaars. Elke rol vereist een andere set vaardigheden en kennis, dus het is belangrijk om te onderzoeken in welk gebied je geïnteresseerd bent voordat je een carrière in professioneel gamen nastreeft.

De vaardigheden die je nodig hebt om te slagen

Om een ​​professionele gamer te worden, moet je een uitstekende oog-handcoördinatie hebben, snel kunnen denken en snelle reflexen hebben. U moet ook effectief kunnen communiceren met uw team om uw inspanningen te strategiseren en te coördineren. Ten slotte is het belangrijk dat je in staat bent om gedurende lange tijd gefocust te blijven om te slagen op het hoogste spelniveau.