Op vakantie in Frankrijk en Luxemburg

Veel mensen maken tegenwoordig verre reizen. Instagram en andere sociale media platformen staan er dan ook vol mee. Toch is het ook bekend dat het maken van verre reizen, en dan met name met het vliegtuig, echt niet goed is voor het milieu. Daarnaast kent Europa veel mooie plekjes die je vast en zeker nog niet allemaal ontdekt hebt. In dit artikel zal worden in gegaan op twee Europese landen, namelijk Luxemburg en Frankrijk. Allebei prima te berijden met de auto en er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen en mooie dingen te zien. Lees dus snel verder!

Vakantie in Frankrijk

Frankrijk is bij veel mensen een bekende vakantie bestemming. Ongetwijfeld ben je er zelf misschien als kind geweest of ben je zelf met je gezin naar een camping gegaan in Frankrijk. In een simpel tentje of juist in een luxe stacaravan Frankrijk. Allebei is natuurlijk even leuk. Als je kiest voor een vakantie in Frankrijk dan kun je zon verwachten. Voornamelijk in de Provence en de Dordogne. Maar ook Ardèche en het schiereiland Bretagne kennen in de zomer prachtig weer. Het ligt immers toch net wat zuidelijker dan Nederland. Verder kun je natuurlijk genieten van de heerlijke keuken die Frankrijk rijk is. Kaasjes, wijn en lekkere broodjes zijn hier in overvloed. En wie een echte waaghals is zou zich zelf kunnen toespitsen op slakken in kruiden boter. Hier moet je natuurlijk wel van houden. Naast het goede weer en het lekkere eten kent Frankrijk ook een mooie oude cultuur. Hier zijn Fransen dan ook echt trots op. Het land is perfect als je houd van zon, zee en strand, maar tevens kun je er ook je hart ophalen in de steden. Ook die zijn er namelijk genoeg.

Vakantie in Luxemburg

In tegenstelling tot Frankrijk en misschien ook wel landen als Italië en Griekenland, is Luxemburg wellicht een minder populaire vakantiebestemming op het eerste gezicht. Toch is dit land ook echt de moeite waard. Het land is klein, wat juist super leuk is want daardoor kun je het hele land in een vakantie verkennen. Er zijn veel hotels maar ook campings Luxemburg. Beiden hebben zo z’n charme. Luxemburg kent een uitgestrekte natuur en dichte bossen. Dit spreekt veel vakantiegangers aan. Daarnaast kent Luxemburg, Luxemburg stad. Dit is de hoofdstad waar veel moois te zien is. Maar dat is niet de enige stad die Luxemburg rijk is. Er zijn ook andere historische steden als Vianden en Beaufort om te bezoeken. Daarnaast zit er ook een stukje van de Ardennen in Luxemburg. Dit land heeft dus voor ieder wat wils!