Zo koop je een nieuwe auto

Laat ons raden; jij bent op zoek naar een nieuwe auto. Een bedrijfswagen, wellicht, of juist een gezinsauto om je recent uitgebreide familie in te kunnen vervoeren op weg naar school, werk en/of iets daartussenin. Naar wat voor auto je ook op zoek bent, het is goed om je eerst een aantal dingen te bedenken voordat je de eerste mercedes-benz vito gaat halen bij de autodealer. Wat die dingen zijn? Lees hier al onze tips voor de aanschaf van een nieuwe auto. 

 

Functie boven vorm 

 

Het eerste waar je je in moet verdiepen voordat je een nieuwe auto aanschaft, of het nu een bedrijfswagen of een gezinsauto of iets daartussenin is, is precies dat: wat voor functie krijgt jouw auto? Stel je voor; een jong persoon, gefocust op hun carrière, die graag een eco vriendelijke auto rijdt waar hen ook nog een beetje mee kan showen? Die persoon rijdt een hele andere auto, waarschijnlijk ook met allerlei andere functies en aanpassingen, dan een ouder die vier kinderen, drie honden en een partner moet kunnen vervoeren naar werk of school. Beide auto’s zijn gekocht met zicht op, boven alles, de functie die een auto moet hebben in je leven, en vooral ook de behoeftes en wensen waar deze aan moet kunnen voldoen. 

 

Budgetteren 

 

Nog iets wat bij een grote uitgave belangrijk is, is het goed budgetteren en uitdenken van wat en waar je daadwerkelijk in investeert. Waar je je ook van bewust moet zijn is dat iets als een auto niet een eenmalige uitgave is, maar een blijvende investering. Denk aan blijvende, vaste uitgaves als de benzinekosten, de wegenbelasting en onderhoud en keuringen, maar ook dingen als onderhoud wat niet te voorspellen valt, en reparaties mocht er een keer echt iets misgaan. Het is goed om bij een auto altijd voor meer te budgetteren dan je eigenlijk nodig zal hebben, zodat je niet ergens down the line verrast wordt door rekeningen waar je niet van tevoren voor gebudgetteerd of in geïnvesteerd hebt. Zo kom je nooit voor akelige verrassingen te staan. 

 

Een auto koop je niet zomaar; er zitten een aantal belangrijke overwegingen aan verbonden. Gelukkig ben je met deze tips al een stukje dichterbij het maken van die belangrijke beslissing gekomen, en sta je er bovendien niet alleen voor. Zoek meer advies online, bij een financieel adviseur of bij mensen in je omgeving. Maak deze beslissing en investering wijs!